Femeia de la care nu mai există cale de întoarcere

Există fel și fel de femei, dar de la unele dintre ele nu mai există cale de întoarcere. Odată ce ți-ai dat seama că există femei care nu-ți vor doar banii, a căror prezență îți înseninează ziua, care sunt alături de tine și în zilele mai puțin bune, care nu-ți zâmbesc cu falsitate, care chiar te ascultă atunci când vorbești, care luptă pentru amândoi, care nu sunt egoiste, care pun preț pe lucrurile mărunte… s-ar putea să îți ridici puțin standardele.

Odată ce ai întâlnit o femeie care-ți vorbește și despre altceva în afară de prietenele ei și emisiuni de la televizor, s-ar putea să nu te mai poți întoarce în timp în momentele în care rezistai cu stoicism la acele discuții care păreau fără sfârșit. Mai degrabă monologuri, deși încercai și tu să te prefaci și să contribui cu ceva, ca să nu te acuze după aia că ești indiferent. S-ar putea să îți lipsească discuțiile despre artă, muzică, politică, despre nedreptățile care au loc în lume; momentele în care în ochi îi apare o sclipire de nebunie și se scaldă în lacrimi, încercând să găsească o soluție pentru a face lumea un loc mai bun.

Dacă te-ai îndrăgostit de o femeie care știe că frumusețea nu constă doar în formele trupului ei și nici nu se folosește de asta pentru a obține favoruri, n-o să mai existe cale de întoarcere. Dacă te-ai îndrăgostit de o femeie puternică, inteligentă, care-ți răspunde la replici cu o doză de sarcasm puțin mai mare decât a ta, care preferă să rămână acasă să împartă o sticlă de vin cu tine în loc să piardă timpul prin baruri împreună cu prietenele sale, pe care n-o deranjează să gătească din când în când atunci când rămâneți fără bani… Dacă te-ai îndrăgostit de o asemenea femeie, încearcă să o păstrezi.

Nu fi idiot. Pentru că nu o să mai existe cale de întoarcere și o s-o cauți în toate femeile pe care le vei întâlni și s-ar putea să nu mai dai peste alta ca ea prea curând.