Recenzie: Prințesa de hârtie

de Erin Watt (Familia Royal #1)

Autor: Erin Watt

An apariție: 2017

Categoria: Literatura Universala

Colecție: Young Fiction

Editura: TREI

Nr. pagini: 39

Traducător: Alex Văsieș

Goodreads: 4.09

Descriere: Bani. Excese. Secrete. Intră în lumea familiei Royal.Ella Harper e o supraviețuitoare – o optimistă pragmatică. Viața ei n-a fost ușoară. S-a tot mutat din oraș în oraș împreună cu mama sa, chinuindu-se să facă rost de bani și sperând ca într-o zi să scape de sărăcie. Dar mama ei a murit, iar Ella a rămas singură pe lume. Acum îl cunoaște pe Callum Royal, un om de afa­ceri multimilionar, și viața ei se schimbă. Are parte de lux și de bogăție. Totuși, ceva ciudat se întâmplă în casa familiei Royal.

Cei cinci băieți ai lui Callum, toți irezistibili, ascund un secret. Niciunul n-o vrea pe Ella în casa lor, mai ales Reed. Dar Ella se simte atrasă de el și va trebui să lupte din toate puterile să nu-i cadă în plasă… Dacă vrea să rămână la familia Royal, trebuie să învețe regulile jocului.

Prințesa de hârtie e o carte pe care am citit-o la începutul lunii și care mi-a rămas în minte și acum. Se pare că nu vrea să mă lase în pace așa de ușor și trebuie, în cele din urmă, să scriu măcar câteva cuvinte despre ea. E o carte care m-a ținut captivă între paginile sale până când am terminat-o, iar la final reacția mea a fost „Am nevoie de continuarea seriei. Acum!”. Între timp m-am și apucat de ea în engleză, dar recunosc că încă nu am reușit să o termin.

Ella Harper este o adolescentă de șaptesprezece ani care face – aproape – orice ca să supraviețuiască.

Nu există multe slujbe cu jumătate de normă pe care cineva de șaptesprezece ani le-ar putea avea și din care să își plătească și facturile. Și niciuna dintre ele nu e legală. Să vinzi droguri. Să te prostituezi. Să faci striptease. Eu am ales-o pe ultima.

Ăsta este unul dintre lucrurile care mi-a plăcut la ea – este o supraviețuitoare și, deși alegerile pe care le face nu sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru ea, nu se lasă călcată în picioare și își asumă ceea ce face. Asta este o trăsătură care le va da de furcă fraților Royal ceva mai încolo. Trecutul ei nu a fost unul ușor și s-a adaptat mereu așa cum a putut. Și deși Ella știe că locul ei nu este într-un club de striptease, mai știe și că trebuie să își plătească facturile, să pună niște bani deoparte pentru data viitoare când va decide să o ia din loc și are nevoie să se întrețină.

Însă viața Ellei se schimbă atunci când în peisaj apare Callum Royal, un om de afaceri multimilionar care pretinde că este tutorele ei. La început Ella este sceptică și este pregătită să fugă doar pentru a nu accepta spusele lui Callum, dar în cele din urmă nu are de ales. Callum știe că mama sa este moartă și că i-a falsificat semnăturile, că este minoră și, mai ales, pretinde că l-a cunoscut pe tatăl ei.

Asta nu va fi niciodată casa mea. Eu nu mă potrivesc în această splendoare, eu vin din mizerie. Asta e ceea ce știu. Cu asta mă simt confortabil, pentru că mizeria nu te minte. Nu se prezintă într-un ambalaj frumos. Este ceea ce este.

Noul stil de viață îi va da Ellei de furcă și nu l-ar accepta dacă nu ar fi atât de sigură că promisiunile lui Callum se vor adeveri – dacă va locui cu ei până la absolvire va primi în fiecare lună o sumă consistentă de bani și încă și mai mulți după ce va absolvi.

Easton, Gideon, Sebastian, Sawyer și Reed – cei cinci băieți ai lui Callum care și-au propus să îi facă viața un coșmar Ellei. Partea bună este că ea nu se dă bătută atât de ușor, nu renunță și spune mereu ce îi trece prin minte. Însă Reed… Mh… El e liderul tuturor și nimic nu se întâmplă fără voia lui.

            Când ies din bucătărie, îl găsesc pe Reed trăgând cu urechea de pe hol.

            — Mă așteptai?

            Nu îmi pare rău nici măcar un strop pentru nota batjocoritoare care s-a strecurat în vocea mea.

            Reed mă inspectează rapid, superbii lui ochi albaștri zăbovind asupra picioarelor mele goale.

            — Doar mă întrebam care e schema ta.

            — Încerc să supraviețuiesc, îi răspund sincer. Tot ce vreau e să ajung la facultate.

            — Și să iei cu tine o porție consistentă din banii familiei Royal?

Întreaga carte e un joc periculos. Deși cu pseudonimul Erin Watt semnează două autoare, nu am simțit nicio diferență. Cartea te țină cu ochii deschiși până o termini – e plină replici acide, scene intense sau amuzante, secrete și o poveste de dragoste care la un moment dat ai impresia că nu o să fie niciodată reală.

Mie-mi urcă inima în gât, iar sângele începe să-mi pompeze în vene în locuri în care în niciun caz nu vreau să le asociez cu Reed Royal.

— Joci un joc periculos, spune iritat.

De parcă n-aș ști. Totuși, nu-l pot lăsa pe Reed să vadă că m-a prins. Îmi trag mâna, strângându-mi degetele în pumn.

— Nu știu niciun alt mod de a-l juca.

Prințesa de hârtie este, din punctul meu de vedere, la granița dintre young adult și new adult și poate o mică parte din mine își dorește să pot încadra seria la new adult pe viitor. 🙂 O recomand pentru că, deși nu a adus neapărat ceva nemaiîntâlnit, stilul autoarelor e captivant, iar povestea nu decurge mereu așa cum te-ai aștepta.

— Zău? Pentru că arunci mingea aia atât de tare, încât pare că ți-ar păsa.

            Bufniturile se opresc.

            — Ai dreptate. Chiar îmi pasă.

            Mâna îmi alunecă pe gâtlej. Bufnitură. Bufnitură. Bufnitură. Iar aruncă mingea înainte și înapoi. Sau poate ce se aude e speranța din inima mea.

            — Îmi pasă de tine. Îmi pasă dacă ești rănit, dacă te îmbolnăvești, în fine. Nu dau doi bani pe ea, să știi.

            Mă uit în joc, la mâna mea, așteptându-mă să văd sânge curgând din rana pe care tocmai mi-a făcut-o și a lăsat-o deschisă. Dar nu e nimic acolo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *