Trezește-te! Tu nu vezi că vă moare dragostea?

Nu știi cum și de ce vă moare dragostea?

Moare de fiecare dată când unul dintre voi refuză să vorbească, preferând tăcerea care la urma urmei e mai mult decât un răspuns. E ultimul răspuns, semn că celălalt a obosit să se mai certe.

Moare de fiecare dată când atingerea celuilalt nu-ți mai provoacă nicio emoție.

Moare de fiecare dată când ceva pare să nu mai funcționeze așa cum ar trebui, dar în loc să încercați să reparați acel ceva, preferați ignoranța.

A murit și atunci când ai ajuns acasă și, în loc să te bucuri de asta, ți-a trecut prin minte că mai bine mai rămâneai la serviciu, că parcă era mai liniște.

Și îți amintești dimineața aia în care în loc să-ți bei cafeaua acasă ai preferat să o bei în drum spre muncă – ai spus că te grăbeai, dar aveai nevoie doar de un pretext ca să ieși mai repede din casă. Parcă aerul te sufoca, dar era doar încă puțin din dragostea care murea.

În loc de lună și stele ai început să oferi motiv pentru lacrimi și suferință, chiar dacă nu asta e ceea ce ai promis la început.

Mai bine pleci dacă nu mai simți nimic și alegi cu egoism să-i lovești cu intenție toate punctele slabe.

Nu există distanță mai mare decât cea dintre doi oameni care odată s-au iubit, dar care acum dorm unul cu spatele la celălalt.

Ultima dată când veți fi pe aceeași lungime de undă va fi la final, când veți fi amândoi în aceeași încăpere, unul dintre voi cu bagajele la ușă. Și nu veți avea nimic să vă spuneți, iar tăcerea aia apăsătoarea vă va provoca un nod în gât, pentru că amândoi veți ști ce înseamnă – că dragostea voastră a trecut de termenul de valabilitate și acum e toxică.

Desigur, asta dacă nu te trezești și te hotărăști să faci ceva în privința asta. Orice ar fi. Să lupți, să rămâi, să pleci… doar fă ceva.