Rănile care nu se vindecă

Dacă împăcarea e mai ușoară decât dragostea, poate că relația voastră a ajuns la final. Într-adevăr, o să suferi. Cu toții o facem. La finalul unei relații, atunci când filmul din mintea noastră se dă peste cap și ne dăm seama că nimic nu e așa cum credeam – asta în cazul în care nu anticipăm sfârșitul relației – suferim. Și, la urma urmei, chiar dacă simțim că o relație nu mai merge și suntem conștienți de faptul că sfârșitul este inevitabil, tot suferim.

Oricum o iei, atunci când pierzi un om pe care l-ai iubit, sau pe care încă îl mai iubești, suferi. Dar care e scopul să fii într-o relație în care dragostea devine o povară? Care e scopul să fii într-o relație în care să vă certați și vă împăcați pare mai ușor decât să vă iubiți? Care e scopul să stai într-o relație în care celălalt îți acoperă cu bandaje rănile care nu se vindecă? Bandaj peste bandaj. Rană peste rană. Care e scopul să fii într-o relație în care îl rănești la nesfârșit pe celălalt, pentru că a devenit mai simplu decât să îl iubești?

Dacă ați ajuns în punctul în care mai mult vă răniți decât vă iubiți, și asta pentru că nici măcar nu vă mai pasă, eu zic că e cazul să o luați pe drumuri separate. Nu merită să rămâi alături de cineva doar pentru că ți-e frică de singurătate – e o soluție care pare bună pe moment, dar, dacă vă aduceți nefericire unul altuia, acele răni nu vor face nimic altceva decât să se adâncească.

Ca să putem să o luăm de la capăt și să construim ceva nou, trebuie mai întâi să înfruntăm sfârșitul altei etape. Ca să poți să începi să te vindeci, mai întâi trebuie să renunți la ceea ce îți face rău și trebuie să încetezi și să fii tu cel care rănește o altă persoană.