O fi dragostea la prima vedere de durată?

Sau poate că nici măcar nu am pus întrebarea potrivită. Poate că ar fi fost mai bine dacă aș fi întrebat dacă dragostea la prima vedere este posibilă? Sunt destul de sigură că părerile sunt împărțite, dar eu mă rezum stric la ceea ce cred eu, deci e o părere subiectivă.

Și nu, nu cred în dragoste la prima vedere. Nu cred în existența a așa ceva, deci orice m-aș întreba în legătură cu dragostea la prima vedere, răspunsul va fi mereu nu. Nu și iar nu.

Acum, să presupunem că ar putea fi adevărat. Să presupunem că ai putea să te îndrăgostești de o persoană la prima vedere. Ce dragoste ar fi asta, alta decât superficială? Pentru că, la urma urmei, nu te îndrăgostești de acea persoană, ci de înfățișarea ei. Să știți că eu când zic dragoste la prima vedere, chiar mă gândesc la prima vedere. Adică nu la prima conversație, nu la prima întâlnire. Nu. La prima vedere. L-ai văzut și gata, te-ai îndrăgostit.

Și dacă asta înseamnă că te îndrăgostești de înfățișarea celeilalte persoane, nu înseamnă că de fapt, ceea ce simți este atracție și nu dragoste? Pentru că pe asta tind să o cred – da, atracția la prima vedere e plauzibilă.

Deci nu, nu cred în dragoste la prima vedere. Și, dacă tu crezi și mai crezi și că o astfel de dragoste poate fi de durată, atunci ești un romantic incurabil. Și dacă există oameni care au avut parte de o asemenea poveste și au parte de o relație frumoasă, atunci sunt norocoși dacă au simțit și dragostea de la prima conversație, de la prima întâlnire și s-au îndrăgostit de acea persoană și pentru altceva decât înfățișare.

Dar eu cred că nu există dragoste la prima vedere, ci doar atracție. Care da, se poate transforma în dragoste, dar nu instant.