Nu te poți îndrăgosti într-o fracțiune

Aș vrea să-ți pot spune că oamenii se îndrăgostesc așa, pur și simplu, dar nu pot. Zâmbetul care-mi apare ori de câte ori mă gândesc la tine, nu se datorează dragostei. Modul în care simt cum mi se taie respirația când te văd, la fel. Nu neg că există atracție și că se întâmplă niște lucruri magice ori de câte ori ne întâlnim, dar nu e dragoste.

Pentru că dragostea se descoperă.

Pentru că dragostea se construiește.

Îmi pare rău dacă-ți spulber vreun vis, dar oamenii nu se îndrăgostesc. Tânjesc după intimitate, sunt atrași unul de celălalt din cauza chimiei inexplicabile care apare, dar nu se îndrăgostesc instant.

Suntem prea complicați. Unii dintre noi au prea multe fețe. Mintea noastră e un haos uneori și nici măcar noi nu ne înțelegem gândurile și dorințele. Ne ascundem și ne temem de momentul în care altcineva o să ne vadă așa cum suntem cu adevărat. De aia nu cred că ne îndrăgostim la prima vedere. De fapt, nici la a cincea sau a zecea.

Dragostea se descoperă și se construiește în timp. După ce ai văzut toate părțile bune și rele ale celuilalt. După ce îi știi calitățile și defectele și decizi că ăla e omul cu care vrei să-ți petreci timpul. Ne îndrăgostim în fiecare minut, în fiecare oră, în fiecare zi. Pentru că oamenii se descoperă în timp – se schimbă și evoluează constant. În unele zile s-ar putea să descoperi lucruri care nu-ți plac și trebuie să vezi dacă poți să trăiești cu ele. În altele, o să te consideri cel mai norocos om din univers.

O să îl descoperi pe celălalt în fiecare zi. Te îndrăgostești astăzi și o să te îndrăgostești și mâine și, în timp ce faci asta, dragostea se construiește. Pentru că oamenii nu se îndrăgostesc pur și simplu. Se pot simți atrași instantaneu? Desigur. Dar nu se pot îndrăgosti într-o fracțiune.