Nu te implica într-o relație decât dacă ești pregătită să dai tot ce ai mai bun

E doar un sfat pe care poți să-l ignori dacă ți se pare că bat câmpii, dar, dacă îl mai iubești, nu căuta să înlocuiești golul pe care l-a lăsat în urma lui. Nu te aștepta nici ca o altă persoană să poată să facă asta. Și, mai ales, nu ieși la întâlniri cu scopul ăsta în minte. Poate că ai impresia sau poate crezi că ești pregătită să faci asta, dar ar trebui să fii sigură. Trebuie să știi sigur, nu să crezi să ai pur și simplu o impresie că ai putea să faci asta.

Nu o să treci peste dacă-ți pierzi vremea cu altcineva. Nu o să-l uiți dacă începi să ieși cu străini alături de care o să ai parte de niște distracție și atât. Doar gândul că, dacă ai ieși cu altcineva, ai reuși să treci peste, să nu te mai gândești la el și să uiți tot timpul pe care l-ați petrecut împreună, înseamnă că nu ești pregătită s-o faci – nu ești pregătită nici să treci peste, nici să îl uiți.

Nu acționa cu egoism – gândește-te, măcar pentru o clipă, și la persoana de care vrei să te folosești. Ți-a trecut prin minte că poate a trecut printr-o situație asemănătoare și acum e pregătit să treacă peste? Adică, cu adevărat pregătit. Dispus să riște cu tine. Să-ți acorde o șansă. Să-și acorde lui șansa de a simți din nou și de a avea parte de ceva mai mult decât distracție.

Nu te implica într-o relație decât dacă ești pregătită să dai tot ce ai mai bun. Nu te folosi de oameni ca să-ți vindeci sufletul. Dacă-l mai iubești pe fostul, nu căuta o altă persoană care să umple acel gol – pentru că acea persoană ești chiar tu și nu merită să rănești alți oameni.