Într-o zi, am încetat să ne mai iubim și cred că știu de ce

Poate că ne îndrăgostim fără să ne dăm seama. Prea din senin. Prea brusc. Prea fără scăpare. Dar nu încetezi să iubești la fel de ușor. Din păcate, oare? Sau din fericire? Nu știu sigur. Dar știu că doare. Știu că ești atât de conștient de faptul că dragostea dispare, încât doare.

A fost vina ta? A fost vina mea? Într-o zi, am încetat să ne mai iubim și cred că știu de ce.

Într-o zi, mi-am dat seama că am devenit… plictisitori. Banali. Acea scânteie pe care am avut-o la începutul relației s-a stins, iar noi n-am știut cum să o reaprindem. Ne lipsea pasiunea cu desăvârșire și adevărul e că nici nu prea ne-am mai dat interesul.

Distanța dintre noi nu era fizică. Eram atât de aproape unul de celălalt, dar, totuși, sufletele noastre nu mai aveau nicio legătură unul cu altul.

O relație de durată se bazează pe adevăr, iar noi am pierdut asta din vedere. Am încurcat ițele atât de mult încât la un moment dat chiar cred că nici noi nu mai știam care era adevărul. L-am omis, l-am evitat sau am preferat pur și simplu să îl ținem pentru noi. Așa că nu am mai reușit să ne înțelegem unul pe celălalt, pentru că nu am fost sinceri. Și am început să credem într-o minciună.

Am avut așteptări prea mari unul de la celălalt. Ne priveam cu ochelarii cu dioptrii greșite, dar ne-am obișnuit în timp ce acea imagine distorsionată. Am ajuns să o luăm de bună, iar atunci când ni s-au spart lentilele, am suferit o dezamăgire teribilă. Când te-am văzut pentru prima dată cu adevărat, am suferit un șoc.

Ne-am evitat unul pe celălalt și am evitat… Am evitat să vorbim despre una sau alta și am ajuns în acel punct în care n-am mai vrut să ne vorbim deloc.

N-am mai depus efort. Am lăsat scânteia aia să se stingă și am mai turnat și apă pe foc în timp. Am turnat minciuni, indiferență și singurătate. Am transformat dragostea noastră în cenușă, dar sper că am învățat amândoi ceva din asta.

Sper că am învățat să evităm nefericirea în viitor. Doamne, îmi doresc din tot sufletul să fi învățat asta. Îmi doresc din tot sufletul să fii fericit, chiar dacă nu ești alături de mine.