Îmi doresc să fii fericită

Pentru că eu mai pot să definesc fericirea doar dacă o caut în dicționar și, chiar și acolo, nu văd nimic altceva decât numele tău.

Îmi doresc să fii fericită, pentru că atunci doar te-am dorit.

Și n-am fost singurul fraier, dar sigur am fost ultimul.

Ultimul care n-a înțeles la timp că tu ești genul de femeie capabilă să schimbe un bărbat. Abia acum îmi dau seama că nu sunt vreun nenorocit de Triunghi al Bermudelor. Păstrez tot ce mi-ai oferit. Port în mine fiecare zâmbet somnoros pe care mi l-ai dăruit dimineața, mirosul pielii tale și gemetele pe care le scoteai atunci când te satisfăceam de parcă te iubeam. Doar că, vezi tu, nu exista nicio incertitudine.

Te iubeam. Punct.

Dar tu ai pus punct și virgulă și ai început să mergi mai departe, încetul cu încetul. Zâmbetul tău a devenit din ce în ce mai rar. Apoi ai încetat să îmi mai porți cămașa cu mândrie. Îmi răspundeai cu un simplu „bine” atunci când te întrebam cum ți-a mers ziua. Strălucirea din ochii tăi se ofilea odată cu florile pe care ți le ofeream drept scuză pentru comportamentul meu. Iar când ochii tăi își recăpătau culoarea, o luam de la capăt. De data asta, cu un buchet mai mare de flori. Și toate șiretlicurile din lume n-au fost de ajuns ca să te câștig odată pentru totdeauna. Pentru că, vezi tu, o femeie ca tine nu se lasă înșelată de mai multe ori. Nu după ce s-a vindecat de cel care a rănit-o.

Mă urai. Ăla a fost momentul în care te-ai decis să pui punct. Am încercat să pun o linie de pauză, să mai adaug încă două puncte după al tău și să devină puncte de suspensie, să las un spațiu între paragrafe, dar tu erai hotărâtă. Am încercat să recitesc capitolul și să îmi dau seama unde am greșit, dar, în timp ce eu am făcut asta, tu deja ai început un capitol nou. Unul la care eu nu aveam acces.

Te iubeam cu sinceritate în momentele în care îți deschideai sufletul. Și cu pasiune în cele în care îți desfăceai picioarele. Și, cea mai mare greșeală, cu imaturitate în restul timpului.

Dar tu meriți mai mult și îmi doresc să fii fericită.