Dragostea nu e pentru toată lumea

Dragostea e subiectul preferat al oamenilor.

Dragostea e subiectul preferat al poeților.

Dragostea e subiectul preferat al autorilor.

Despre dragoste s-a scris de când e lumea și se va scrie până la sfârșitul ei –, și dragostea nu va deveni niciodată un clișeu.

Însă dragostea nu e pentru toată lumea.

Dragostea e un drog. Dragostea dă dependență.

Unii iubesc ideea de dragoste, dar nu sunt dispuși să facă sacrificii.

Pentru unii, sentimentul nu valorează la fel de mult precum ideea în sine. Unele persoane iubesc doar ideea, zâmbesc cu gândul la acest sentiment și ar vrea să aibă parte de el, însă fără să dăruiască nimic în schimb. Fără să plătească prețul ei. Fără să iubească la rândul lor.

Pentru unii ar fi minunat dacă ar putea fi iubiți, dacă ar deveni cea mai importantă persoană din viața cuiva, însă fără să ofere nimic în schimb.

Ferește-te de astfel de oameni. Stai departe de oamenii care-ți fură inima, îți consumă sufletul și nu îți oferă nimic în schimb. Stai departe de oamenii care nu sunt dispuși să îți ofere nimic – care nu sunt dispuși să îți ofere cel mai important lucru, timpul lor. Oamenii care nu te respectă și nu te încurajează să devii o versiune mai bună de-a ta, nu sunt pentru tine.

Nu e chiar atât de complicat – dragostea trebuie să fie reciprocă. Nu e suficient să investească doar o singură persoană și care-i scopul să iubești dacă îți provoacă doar suferință?