De ce te gândești mereu să te întorci la fostul

Nu trebuie să admiți în fața mea sau a prietenilor tăi că faci asta – că te gândești să te împaci cu el, deși ați mai încercat de câteva ori să faceți relația să meargă și n-a funcționat. Altfel încă ați fi împreună.

Dar de ce te tot gândești să te împaci cu el? Pentru că e mai ușor să te întorci la un care te cunoaște. E mai ușor să te întorci la un om care deja îți știe toate calitățile și defectele. Dar, cu toate astea, ceva n-a funcționat. Pentru că ți-e frică de schimbare și e mult mai ușor să te întorci la vechile obiceiuri decât să o iei de la capăt cu altcineva.

Deși știi că e o idee proastă, nu-i așa? Undeva, în adâncul sufletului tău, știi că e o idee proastă, deși n-ai recunoaște asta niciodată. Numai când de gândești că trebuie să treci din nou peste acea etapă de cunoaștere te ia durerea de cap. Dar uiți că aia e cea mai frumoasă. Uiți pentru că ți-e teamă că poate familia ta nu-l va plăcea la fel de mult ca pe fostul. Uiți pentru că ți-e teamă că va ajunge să te cunoască și nu o să te placă așa cum ești cu adevărat. Uiți pentru că ți-e teamă să te gândești la prima voastră ceartă. Și așa, cu teama, uiți de toate lucrurile frumoase care vin odată cu asta – de primul sărut, de primul cadou, de momentele în care o să-l descoperi cu adevărat.

Așa că te gândești dacă nu cumva e mai sigur să te întorci la fostul. Da, poate că e mai sigur. Dar ar trebui să știi deja că dacă era să fie pentru tine, n-ai mai fi ajuns acum în această situație.

Însă uneori e mai sigur să fii singură decât să te întorci la fostul. E mai sigur pentru sufletul tău. Oricum deja știi că n-o să mai găsești dragostea în același loc în care ai pierdut-o.