Cu cât te alegi pe tine mai repede, cu atât o să fii mai fericită

Sper să vină ziua aia, și sper să vină cât mai repede. Acea zi în care decizi să te alegi pe tine în favoarea celorlalți și sper să nu privești nicio secundă înapoi.

Nu e nevoie să-ți petreci timpul căutând o scuză sau o explicație pentru alegerea ta. Și nu, nu e absolut nimic egoist în a te alege pe tine. Nu trebuie să stai undeva doar de dragul altcuiva. Nu trebuie să faci lucruri care nu-ți sunt pe plac doar pentru a mulțumi pe altcineva. Da, uneori trebuie să faci câteva compromisuri, dar asigură-te că e reciproc.

Poate că o stai pe gânduri și o să-ți repeți la nesfârșit că nu meriți nimic mai mult. Că fericirea altcuiva e mai importantă decât a ta. Nu, nu e. Nu ai cum să fii responsabilă nici pentru fericirea și nici pentru sentimentele altcuiva. Nu poți să gândești sau să simți în locul altcuiva, așa că, indiferent de cât de mult te sacrifici, s-ar putea să nu fie de ajuns.

Nu te schimba decât dacă o faci pentru tine și pentru că așa vrei. Nu te schimba pentru că nu-i place cuiva ceva la tine. Unele lecții le înveți pe calea cea grea. Cele clișeice, de obicei. Cele pe care le tot auzi la nesfârșit de la alți oameni și care te fac să râzi pe moment, fără să îți dai seama că e un gram de adevăr în ele. Până le simți pe propria piele.

Fii o persoană bună pentru tine și nu aștepta același lucru de la oamenii din jurul tău. Respectul nu e mereu reciproc și n-ai nevoie să te aleagă nimeni. Cu cât te alegi pe tine mai repede, cu atât o să fii mai fericită. Nu mai încerca să îi mulțumești pe toți.

Poți să îi accepți pe cei din jurul tău, sau poți să pleci. Orice ai face, acceptă-te pe tine mai întâi și nu te lăsa pe ultimul loc al priorităților.