Ce faci dacă cel care ți-a frânt inima se întoarce la tine?

Nu cred că vreunul dintre noi scapă cu inima intactă. Chiar nu cred asta. La un moment dat, din diverse motive – dacă nu ni s-a întâmplat deja – cineva sau ceva ne va frânge inima.

Partea bună e că vei trece peste. Nu atunci. Atunci vei avea impresia că vine sfârșitul lumii, că lucrurile nu vor mai fi niciodată așa cum au fost și că nu-ți vei găsi fericirea în veci. Poate că nu ai crezut niciodată că timpul vindecă rănile și poate că nu crezi nici acum. Pe unii dintre noi, trecutul ne lasă cu cicatrice, dar cicatricile sunt urme care rămân după vindecarea rănilor, așa că la urma urmei, poate că timpul chiar le vindecă.

Partea proastă e că rănile pot fi deschise foarte ușor. Așa că ce faci dacă omul care ți-a frânt inima se întoarce la tine?

Aș putea să îți spun să-i închizi ușa în nas, evident. Probabil că ăsta ar fi primul lucru pe care l-ai face dacă te-ai lăsa ghidat de rațiune. Să nu îndrăznești să-l accepți în viața ta.

Aș putea să îți spun să îl primești înapoi cu brațele deschise, însă asta nu-i o idee chiar atât de bună. Asta ar fi inima. Ea-i de obicei cea care nu știe ce e aia obiectivitate. Ți-e dor. Ți-e atât de dor.

Partea proastă e că eu nu pot să îți spun care-i decizia corectă. Partea bună e că poți să găsești răspunsul la întrebare.

O să-și ceară scuzele pe care ți le datora cu mult, mult timp în urmă. Te mai ajută acum?

O să auzi „îți mai amintești când?”. Vrei să îți amintești? Amintirile alea te fac să zâmbești sau să îți frâng inima iar și iar?

„Ce faci azi?” Chiar așa. Ce faci azi? Răscolești trecutul ca să vezi dacă există vreo posibilitate să-l integrezi în prezent sau prezentul de acum te va face fericită în viitor?

„Vrei să ieșim la o cafea?” Vrei să faci asta vrei să îți arate o fărâmă de respect pentru faptul că ai reușit să treci peste, păstrând distanța?

Ține minte că nu există răspunsuri corecte sau răspunsuri greșite. Trebuie doar să reflecte realitatea.

Ar fi simplu să-ți spun să-l primești înapoi sau să treci pe lângă el cu privirea sus.

Partea bună și cea proastă?

Unii oameni se schimbă

Alții nu o fac niciodată.

Așa că nu… Nu știu ce fel de om ți-a frânt inima și nici de ce. Dar sunt sigură că tu știi.